increase | Diensten
Increase is an independent, full-service & consultancy company for the playground industry. We offer design and consultancy for playgrounds, playground equipment. Increase is een onafhankelijk, ontwerp- & adviesbureau voor de speeltoestelindustrie. Wij bieden ontwerp en advies voor speelterreinen en speeltoestellen.
increase,innovation,creativity,service,playground,equipment,playground layout,playground equipment design,consultancy,advice,safety standards,standards,EN71,EN71-1,EN1176,EN1177,inspection,risk assessment,certification,TÜV,CE,CE labeling, ASTM innovatie,creativiteit,service,speelterrein,speelterreinen,speeltoestel,speeltoestellen,ontwerp,ontwerp speeltoestellen,ontwerp speelterreinen,layout,design,advies,veiligheid, veiligheid van speelterreinen,inspecties,risicoanalyse,risicoanalyse speelterrein,certificatie,CE markering
50466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50466,qode-core-1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Diensten

Ontwerp

Speeltoestellen

INCREASE kan een gans ontwikkelingstraject uitvoeren of kan u assisteren met bepaalde zaken indien u beslist zelf toestellen te ontwikkelen, zowel voor de private als voor de openbare markt.

 

Met een eigen, uniek ontwerp onderscheidt u zich in de markt. We houden van bij het begin integraal rekening met alle relevante technische en creatieve ontwerpaspecten. Zo creëren we speeltoestellen die kwalitatief, leuk en keurbaar zijn. We houden hierbij steeds de target kostprijs in de gaten zodat de toestellen ook economisch levensvatbaar zijn. We ontwikkelen alles uit met de meest geavanceerde 3D software. Dit laat toe om onmiddellijk visualisaties, technische tekeningen en stuklijsten te genereren.

 

Vermijd fouten en dure aanpassingen door INCREASE reeds van in het begin te betrekken in uw plannen voor nieuwe ontwikkelingen.

Speelterreinen

De inrichting van een speelterrein of blijft een enorm complex gegeven, of het nu gaat over een speelplaats of een openbaar speelplein. Samen zoeken we naar een ideale zonering van het terrein in functie van toegankelijkheid, spelsoort, beoogde leeftijdscategorie en looplijnen. Ook de aanwezigheid van water, stadsmeubilair en –infrastructuur hebben een invloed op de layout.

 

Wij maken u tevens wegwijs in het kluwen van valhoogtes, vrije ruimtes en valondergronden. Op die manier creëren wij speelterreinen en speelaanleidingen met een maximale speelwaarde die volledig beantwoorden aan de Europese veiligheidsnormen en -voorschriften.

 

Indien plannen heeft om de speelplaats van uw school te vergroenen of heraan te leggen, aarzel niet ons te contacteren.

Toebehoren en kits

Dankzij onze doorgedreven technische knowhow van materialen en productietechnieken ontwikkelen wij toebehoren voor speeltoestellen die hoogwaardig en origineel zijn. Wij werken onafhankelijk maar hebben een netwerk van producenten en leveranciers die producten op maat kunnen realiseren in kunststof, hout of metaal.

 

De economische haalbaarheid wordt nauwgezet bestudeerd zodat de stukprijs en eventuele investeringskosten binnen het budget blijven.

Gebruiksaanwijzingen en verpakking

Alle speeltoestellen en toebehoren moeten voorzien worden van een handleiding. Deze moeten eveneens aan bepaalde wel beschreven normen voldoen. INCREASE zorgt ervoor dat alle verplichte voorschriften en waarschuwingen keurig vermeld worden in de handleiding en op de verpakking en zorgt grafisch voor een fraai en samenhangend geheel.

Publiciteitsmateriaal en displays

Zowel online als offline is het belangrijk uw producten helder te presenteren aan uw klanten. INCREASE staat u bij in het grafisch vertalen van uw verhaal naar potentiële kopers. Een eigen display is een kant-en-klare oplossing voor uw retail klanten die perfect op de kop van winkelrekken gepresenteerd kan worden. Wij zorgen ervoor dat deze display optimaal gevuld en getransporteerd kan worden.

Advies

Advies omtrent EU normen

Zowel voor privaat als openbaar gebruik zijn er verschillende Europese veiligheidsnormen van toepassing voor speeltoestellen en toebehoren. Per type speeltoestel bestaan er vaak nog bijkomende specifieke normen, zowel fysieke als chemische.

 

INCREASE schept duidelijkheid in de warboel van Europese en nationale richtlijnen, directieven, Koninklijke Besluiten en normen. Wij wijzen u op uw verantwoordelijkheden als producent van speeltoestellen of als uitbater van speelterreinen.

 

Speeltoestellen voor privaat gebruik zijn onderhevig aan de EN71 normen, de REACH verordening en de Speelgoedrichtlijn 2009/48/EC.

 

Speeltoestellen voor openbaar gebruik zijn onderhevig aan de EN1176 en EN1177 normen en nationale Koninklijke Besluiten.

Advies omtrent Amerikaanse normen

Meer en meer Europese producenten willen hun producten ook in de Verenigde Staten verkopen of exporteren. De regelgeving hieromtrent is echter anders dan in Europa.

 

INCREASE adviseert u over de veiligheidsvoorschriften en normen die van toepassing zijn in de Verenigde Staten.

 

Speeltoestellen voor privaat gebruik zijn onderhevig aan de ASTM F963 en F1148 normen, de Consumer Product Safety Improvement Act (CPSIA) en de Child Safety Protection Act (CSPA).

 

Speeltoestellen voor openbaar gebruik zijn onderhevig aan de ASTM F1487, F2373 en F1292 normen, CPSC richtlijnen en specifieke richtlijnen per staat.

Opstellen technische documentatie

In België kan u te allen tijde gecontroleerd worden door de FOD Economie, die daarbij steeds om de nodige technische dossiers, tekeningen, logboeken en testrapporten zal opvragen. Indien u de gevraagde documentatie niet kan voorleggen, kan de FOD economie u sanctioneren door u bijvoorbeeld een verkoop- of uitbatingsverbod op te leggen.

 

Vermijd problemen met de FOD en laat INCREASE u assisteren in het in orde maken van alle verplichte administratie.

Doorlichten speeltoestellen

Wij analyseren uw speeltoestellen en formuleren aanbevelingen om deze aan te passen conform de normen. Dit kan op basis van een technische tekening die u ons digitaal bezorgd.

 

Wij kunnen ook het fysiek speeltoestel in kwestie bij u ter plaatse analyseren aan de hand van de officiële testprobes. Hierbij kunnen ook bepaalde belastingtesten fysiek uitgevoerd worden.

 

In beide gevallen schrijven wij een duidelijk overzichtelijk rapport met het resultaat van onze bevindingen.

Doorlichten handleidingen

Wij zorgen ervoor dat uw gebruiksaanwijzingen voldoen aan alle nodige voorschriften en waarschuwingen die opgelegd worden in de norm.

Organiseren certificatie

Het keuren en certificeren van uw speeltoestellen en producten bij een extern inspectiebureau is een tijdrovende en kostelijke onderneming. Wij werken dagdagelijks met alle grote keuringsbureaus in de markt (TÜV’s, Bureau Veritas, SGS, LNE, …) en zijn bijgevolg goed bekend met hun werkwijze en filosofie. Wij praten dezelfde vaktaal en onze grondige praktische en theoretische kennis van de normen laat ons toe om met hen in discussie te treden wanneer wij dit nodig achten.

 

  • Wij helpen u het juiste keuringsbureau voor te kiezen, in functie van uw markteisen en de wensen van uw klanten.

 

  • Wij organiseren graag het volledige keuringstraject voor u en nemen daarbij alle communicatie met externe bureaus op ons.

 

  • INCREASE zorgt ervoor dat de keuring van uw producten zo snel, vlot en goedkoop mogelijk afgehandeld wordt.

Advies omtrent certificatie in Azië

Veel speeltoestellen en toebehoren worden in Azië geproduceerd. INCREASE heeft veel ervaring en lokale contacten in het Verre Oosten en kan u wijzen op uw verplichtingen als ook de verplichtingen van de Aziatische producenten.

 

Er bestaat ook de mogelijkheid om uw producten reeds in Azië lokaal te testen en certificeren. De meeste grote Europese keuringsbureaus hebben namelijk ook lokale Aziatische kantoren.

 

INCREASE is bekend met deze bureaus en helpt u met een vlekkeloze keuring.

Risicoanalyse speelterreinen

Als uitbater van een speelterrein bent u verplicht een risicoanalyse uit te voeren en te documenteren. Het identificeren van gevaren en het inschatten en evalueren van risico’s is hierbij een erg delicate materie. INCREASE is gekwalificeerd om deze risicoanalyse voor u uit te voeren en te onderbouwen.

 

Het resultaat is een onderbouwd rapport, inclusief eventuele preventiemaatregelen indien deze aangewezen zouden zijn. U blijft als uitbater wel verantwoordelijk voor uw speelterreinen. Een goed uitgevoerde en gedocumenteerde risicoanalyse is daarom onontbeerlijk indien er zich eventueel ongelukken voordoen.

Inspecteren speelterreinen

Als uitbater wil u natuurlijk dat uw speelterrein in de allerbeste staat blijft verkeren. Regelmatig nazicht, onderhoud en periodieke controles zijn daarom niet alleen wenselijk maar daarenboven ook bij wet verplicht. INCREASE kan u bijstaan bij het inspecteren van uw speelplein of speelplaats.

 

Wij documenteren al onze bevindingen voor u in een duidelijk en overzichtelijk rapport dat de staat van het terrein en elk speeltoestel apart beschrijft.

Advies FSC en PEFC certificatie

Consumenten vandaag de dag zijn veel bewuster op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame producten. Om aan de noden van uw klanten te voldoen, kan u opteren om uw houten speeltoestellen te labelen met het keurmerk FSC of PEFC, die instaan voor wereldwijd verantwoord bosbeheer.

 

INCREASE kan u wegwijs maken in alle procedures die ondernomen dienen te worden alvorens u het FSC of PEFC logo mag gebruiken op uw producten.