increase | WEKA Holzbau
Increase is an independent, full-service & consultancy company for the playground industry. We offer design and consultancy for playgrounds, playground equipment. Increase is een onafhankelijk, ontwerp- & adviesbureau voor de speeltoestelindustrie. Wij bieden ontwerp en advies voor speelterreinen en speeltoestellen.
increase,innovation,creativity,service,playground,equipment,playground layout,playground equipment design,consultancy,advice,safety standards,standards,EN71,EN71-1,EN1176,EN1177,inspection,risk assessment,certification,TÜV,CE,CE labeling, ASTM innovatie,creativiteit,service,speelterrein,speelterreinen,speeltoestel,speeltoestellen,ontwerp,ontwerp speeltoestellen,ontwerp speelterreinen,layout,design,advies,veiligheid, veiligheid van speelterreinen,inspecties,risicoanalyse,risicoanalyse speelterrein,certificatie,CE markering
51704
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51704,cookies-not-set,qode-core-1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

WEKA Holzbau

INCREASE werd door de Duitse producent van speeltoestellen WEKA Holzbau GmbH gevraagd om een veertoestel te ontwerpen gebaseerd op een bekend en populair Duits tekenfilmpersonage ‘Tabaluga’ (© 2016 Tabaluga Enterprises GmbH).

 

Tabaluga (© 2016 Tabaluga Enterprises GmbH)  is een kleine draak waar WEKA de nodige rechten voor heeft gekocht om het beeld van Tabaluga (© 2016 Tabaluga Enterprises GmbH) te mogen gebruiken voor het ontwikkelen van een veertoestel. Bepaalde vormelijke aspecten en richtlijnen moesten hier wel bij gerespecteerd worden.

 

Bij het ontwerpen van het veertoestel werd zowel rekening gehouden met de vorm, de kleuren en de specifieke veiligheidsnormen voor veertoestelen (EN1176-6).

 

Het ontwerp werd eerst naar de licentiehouders van Tabaluga (© 2016 Tabaluga Enterprises GmbH) gestuurd ter verificatie, waarna een prototype opgebouwd werd.

 

Resultaat is een veertoestel dat gemaakt is van volle HDPE panelen. Er werd daarbij tevens rekening gehouden met de CNC-nesting zodat een zo optimaal gebruik van de HDPE panelen verkregen werd met een minimum aan restmateriaal.

 

INCREASE ontwikkelde een bijhorende handleiding en organiseerde het ganse certificeringstraject bij een extern keuringsbedrijf zodat het eindproduct voldoet aan alle geldende veiligheidseisen en –normen.

 

Resultaat is een werkelijk uniek en leuk veertoestel!

Klant

WEKA Holzbau GmbH

Land

Germany

Category

Ontwerp