increase | Speelplaats school
Increase is an independent, full-service & consultancy company for the playground industry. We offer design and consultancy for playgrounds, playground equipment. Increase is een onafhankelijk, ontwerp- & adviesbureau voor de speeltoestelindustrie. Wij bieden ontwerp en advies voor speelterreinen en speeltoestellen.
increase,innovation,creativity,service,playground,equipment,playground layout,playground equipment design,consultancy,advice,safety standards,standards,EN71,EN71-1,EN1176,EN1177,inspection,risk assessment,certification,TÜV,CE,CE labeling, ASTM innovatie,creativiteit,service,speelterrein,speelterreinen,speeltoestel,speeltoestellen,ontwerp,ontwerp speeltoestellen,ontwerp speelterreinen,layout,design,advies,veiligheid, veiligheid van speelterreinen,inspecties,risicoanalyse,risicoanalyse speelterrein,certificatie,CE markering
51682
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51682,cookies-not-set,qode-core-1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Speelplaats school

Een kleine buurtschool in de regio in Antwerpen kwam met het idee om een deel van hun volledig verharde speelplaats aan te leggen als een groene, natuurlijke speelzone.

 

Gedreven door het oudercomité werd samen een concept uitgewerkt op basis van de wensen van de school, de kinderen en de ouders, rekening houdend met het beperkte beschikbare budget.

 

Resultaat is een leuke speelhoek die afgeschermd werd van het verharde deel (dat voornamelijk als voetbalpleintje gebruikt wordt).

 

  • De ganse ondergrond werd voorzien van een dikke laag houtschors. Losse boomstammen zijn een multifunctioneel speelelement voor de kinderen en doen ook dienst als zitjes tijdens buitenlessen.

 

  • Een zandbak werd aangelegd die ook dienst kan doen als verspringbak tijdens de sportlessen.

 

  • Er werd een lange zitbank gemaakt van de uitgebroken stoepstenen.

 

  •  Een podium van 60cm hoog werd getimmerd en verankerd.

 

  • Er werden verschillende planten strategisch geplant om een natuurlijke barrière tussen de verschillende speelzones te verkrijgen.

 

De veiligheid werd hierbij gedurende het ganse project ook nauwkeurig geanalyseerd en onderbouwd in een risicoanalyse.

Klant

buurtschool

Land

België (regio Antwerpen)

Category

Advies, Ontwerp